Mezoterapi, sorunlu bölgelerde dokunun mezodermal tabakasına hyaluronik asit, vitaminler, mineraller ve amino asitlerin enjeksiyonlarını içeren kozmetik prosedürdür. Dermatolojide estetik amaçlı kullanılan mezoterapi, ilk kez 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmıştır. Cilde enjekte edilecek maddeler amaca ve kişiye göre farklılık gösterir. Mezoterapi genellikle cildi gençleştirmek, sıkılaştırmak ve fazla yağları gidermek için kullanılır.
İğnesiz mezoterapi, cilt bakımında yararlanılan, mezoterapinin bir çeşidi olarak kullanılan invaziv olmayan bir yöntemdir. Cilde iğne kullanılmadan uygulanan iğnesiz mezoterapi, cildin derin katmanlarına etki etmek için farklı teknolojilerden yararlanılmasını içerir. Normal mezoterapide olduğu gibi lekelerden kurtulmak, cildi sıkılaştırma ve canlılık katmak için uygulanır. Yapılacak olan bölgeye ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak uygulanacak olan yöntem de farklılık gösterebilir. İğnesiz mezoterapi her cilt tipine ve cilt sorunlarına uygun olmayabilir. Bu nedenle uzman doktorun yönlendirmesi doğrultusundan bu cilt bakım tedavisinde yararlanılabilir.
Mezoterapi, enjeksiyonun yapıldığı bölgedeki yağ dokularının erimesini sağlayarak sıkılaşma, cildi yenileme, yara izlerini giderme ve saç dökülmelerine karşı kullanılır. Mezoterapi uygulanırken egzersiz ve diyet ile desteklemek oldukça önem taşır ve tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Yaşlanmaya bağlı olarak çıkan etkileri yok etmek için yapıldığı için cildinde kırışma, sarkma, renk değişimi olan ve saç dökülmesinden şikayetçi olan herkese yapılır. Ancak 20 yaşın altına yapılması uygun değildir. Mezoterapinin uygulandığı alanlar şöyle sıralanır:
Cilt belli bir yaşa kadar ihtiyacı olan vitamin, mineral ve aminoasitleri düzenli bir şekilde üreterek kendisini yenilenmektedir. Belirli bir yaştan sonra vücut bu maddeleri üretmediği için ciltte yenilenme olmamakta ve yaşlanma süreci başlamaktadır. Cildin temel yapı taşı olan hyalüronik asit, kolajen ve elastin vücutta yaşa bağlı olarak eksildiğinde cilt; esnekliğini, rengini ve parlaklığını kaybetmektedir. Cilt yaşlandıkça pigment hücreleri lekelenmeye ve su kaybetmeye başlamaktadır. Özellikle yaşlı ciltlerde nemsiz ve kuru cilt tipi ortaya çıkmaktadır. Kuruyan cilt yıpranarak kırışmaya başlamaktadır. Bu döngüden kurutulabilmek için cilt hücreleri tedavi etmek için yapılan işlemlere mezoterapi adı verilmektedir.
Mezoterapi, cilt için önemli bir madde olan kolajen ve elastini uyararak yaşlanma karşıtı bir avantaj sağlar. Anti-aging uygulamaları arasında yer alan mezoterapinin faydaları şöyle sıralanabilir:
Mezoterapi, cilt altındaki protein yapılarının yeniden sentezlenmesini ve yenilenmesini sağlamak için yapılan uygulamalardır. Mezoterapi uygulamalarında, hyalüronik asit ve aminoasitler (glisin, prolin, lizin, lözin, alanin ve valin) cilt altındaki orta dermis tabakasına enjekte edilir.
Medikal estetik, bu yıpranmaları onararak kozmetik olarak vücudun en güzel haline kavuşmasını sağlayan tedavileri kapsayan bir alandır.
IV Therapy, damar yolu aracılığıyla vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin ve
antioksidanların doğrudan dokulara gittiği ve % 90’nın üzerinde emilim oranıyla sonuçlanan, vitamin, mineral ve antioksidanları dokulara iletmenin en hızlı ve en etkili yoludur. İnsan vücudu kimyasallardan, radyasyondan ve diğer faktörlerden kaynaklanan hasarı sürekli olarak onarır.